Asociația Presei Independente (API) a prezentat vineri, 17 august 2018, cele cinci start-upuri regionale de media online care au beneficiat de asistență în cadrul unui proiect implementat prin Fondul pentru Buna Guvernare, finanțat de UK Aid cu suportul Guvernului Marii Britanii. Prezentarea a avut loc în cadrul mesei rotunde ”Presa online în regiuni: provocări și perspective”.

Подробности на сайте api.md

 

Directorul executiv al API, Petru Macovei, a făcut o trecere în revistă a activităţilor proiectului şi a remarcat că acest proiect a fost iniţiat pentru a spori diversitatea şi profesionalismul presei online regionale, iar prin activităţile sale din perioada următoare API va continua să susţină instituţiile media care informează obiectiv publicul.

Cele cinci portaluri  sunt: Buzz.md (Drochia), Reper.md (Bălți), Ialovnews.md (Ialoveni), Feedback.md (Basarabeasca), Nokta.md (Comrat). Iată ce au spus reprezentanţii şi reprezentantele echipelor de tineri care au creat şi dezvoltă start-uprile.

Iulia Codița, reprezentantă Feedback.md (Basarabeasca): „Ne-am propus să creăm un portal care va informa tinerii și locuitorii orașului despre evenimentele și oportunitățile care există pentru tineret. Ne bucurăm că am atins toate scopurile pe care ni le-am propus în cadrul proiectului și avem planuri pentru dezvoltarea portalului”.

В Бессарабке появилось независимое молодёжное онлайн-издание FEEDBACK.MD

Cristina Jitaru, directoarea Buzz.md (Drochia): „Buzz.md își propune să ofere informații veridice, operative și cu un conținut simplu, să inspire oamenii să fie curajoși, creativi și deschiși spre schimbare. Buzz promovează evenimente ce țin de dezvoltarea comunității, susține libertatea de exprimare, identifică problemele comunității și caută soluții.”

Iana Cornilov, directoarea Reper.md (Bălți): „Există stereotipul că Bălțiul este un oraș vorbitor de limba rusă. Noi am vrut să demontăm acest mit şi să fim primii care să ofere informații din Bălți în limba română. Din reacţiile pe care le-am primit de la cititori, ne-am întărit în convingerea că locuitorii orașului aveau necesitatea să se informeze în limba română”.

Veaceslav Aftene, director Ialovnews.md (Ialoveni): „Ialovnews.md s-a născut din dorința de a face ceva pentru comunitatea din care fac parte. În plus, avem o legătură foarte strânsă cu diaspora, primim mesaje de la persoane care nu au fost de ani buni acasă și ne mulțumesc pentru că pot afla zilnic noutățile de la baștină. Pentru noi, ce e mai bun abia urmează!”.

 

feedback
contact@evomio.com

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.